• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
YAZI KİME AİT

ÇEK, SENET, MEKTUP, VS. ÜZERİNDE BULUNAN 

 YAZININ

KİME AİT OLDUĞUNUN TESİPİTİ İÇİN

İBS KRİMİNAL

0 212 830 0946
0 505 485 4870
0 532 355 3426

Soyadı kanununa göre imza
Soyadı kanununa göre imza, önce öz sonra soyadı yazılmak suretiyle atılır. (md.2) Ancak sadece ad veya soyadı ile imza atılmasına engel bir durum olmadığı gibi, takma ad ile de imza atılabilir. Önemli olan, atılan imzada kişinin kimliğini göstermesidir.
MADDİ DEĞERİ EN YÜKSEK VARLIĞIMIZ İMZAMIZDIR.
MADDİ DEĞERİ EN YÜKSEK VARLIĞIMIZ İMZAMIZDIR.

Genel olarak imzayı bir belgenin altına bir kimsenin bu belgeyi yazdığını veya onayladığını belirtmek için koyduğu işaret olarak tanımlayabiliriz. Hukukta ise imza, bir kimsenin kimliğini tespite yarayan işaret olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle imzanızı her şeyden iyi korumanız, çok dikkatli ve bilinçli kullanmanız en önemli hukuki güvencenizdir. Yine hukukta imza ile imza eden kimse beyan iradesini, yani borç altına girme iradesini açıklamış olur.

Arayın bilgilendirelim
İMZA, EL YAZISI, BELGEDE SAHTECİLİK İNCELEMELERİNİ

İBS KRİMİNAL

(İMZA, YAZI, BELGEDE SAHTECİLİK LABORATUVARLARI,

EĞİTİM VE DANIŞMANLIK)

OLARAK;

ANKARA JANDARMA KRİMİNAL DAİRE BAŞKANLIĞI BAĞLISI, İSTANBUL JANDARMA KRİMİNAL LABORATUVARI EL YAZISI VE DOKÜMAN İNCELEME KISIM AMİRLİĞİNDEN KISIM AMİRİ OLARAK EMEKLİ, JANDARMA KRİMİNAL LABORATUVARI UZMANLIK SERTİFİKASI SAHİBİ, BİR FİİL ANKARA-İSTANBUL-BURSA-AYDIN (SÖKE)-VAN JANDARMA KRİMİNAL LABORATUVARLARINDA İMZA-YAZI-BELGEDE SAHTECİLİK KONULARINDA YİRMİ ÜÇ YILLLIK BİR ÇALIŞMA VE ARAŞTIRMA SÜRECİNİN VERDİĞİ TECRÜBE İLE ADLİ VAKALARA IŞIK TUTMAK, HAKLIYI HAKSIZDAN AYIRMAK, HER ŞART ALTINDA TAM BİR TARAFSIZLIK VE GİZLİLİK İÇERİSİNDE TEKNİK DONANIMA SAHİP LABORATUVAR (BULGU VE DELİLLERİN İNCELEMESİNİN YAPILARAK BİLİMSEL SONUÇLARIN ORTAYA KONULMASI AMACIYLA TEŞKİL EDİLMİŞ YAZI-İMZA-BELGEDE SAHTECİLİK UZMANLIK ALANLARINDA FAALİYET GÖSTEREN LABORATUVAR) ORTAMINDA İMZA, EL YAZISI, BELGEDE SAHTECİLİK İNCELEMELERİ İÇİN GEREKLİ OLAN OPTİK ALETLER VE CİHAZLARIM İLE GRAFOLOJİK VE GROFOMETRİK YÖNTEMLERLE, GEREK İNCELEMEYE KONU VE GEREKSE KARŞILAŞTIRMAYA ESAS BELGELERDEKİ İMZALARIN GENEL ŞEKLİ (TERSİM BİÇİMİ), İMZALARIN BAŞLANGIÇ FİGÜRÜNÜN TERSİMİ, İMZALARIN ORTA GÖVDE YAPISININ ŞEKLİ, EBAT VE ORANLARIYLA İSTİFLENİŞİ, İMZALAR İÇERİSİNDEKİ UNSURLARIN BİRBİRLERİNE OLAN ORAN VE MESAFELERİ, İMZALARIN TERSİMİNDE KALEM HAREKETLERİNİN SAYISI, KALEMİN İZLEDİĞİ YOL, İMZALARI OLUŞTURMAK MAKSADIYLA YAPILAN ÇİZGİLER VE BU ÇİZGİLERİN AÇISAL ÖZELLİKLERİ, İMZALARDA YAZI ARACINA YAPILAN BASKI DERECESİ SONUCUNDA ÇİZGİSEL HAREKETLERİN GENİŞLİĞİ VE YOĞUNLUĞU, İMZALARIN İSTİF (TERTİP, DÜZENLEME), EĞİM (İMZA HATLARININ BELGEYE VE ZEMİNE GÖRE AÇISI), DOĞRULTU (YÖNÜ-İSTİKAMETİ) VE BOYUTU, İMZALARIN SEYİR (DEVAMLILIK, SÜREKLİLİK), HIZ (İŞLEKLİK, ÇİZGİ KALİTESİ) VE BASKI DERECESİ (TAZYİK, FULAJ İZİ DERİNLİĞİ), İMZALAR İÇERİSİNDEKİ ALIŞKANLIKLAR (NOKTALAMA İŞARETİNİN YAPILIŞI VE POZİSYONU), İMZALARIN BİTİM HAREKETLERİNİN YAPILIŞI, KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLER V.B. YÖNÜNDEN TAŞIDIĞI ÖZELLİKLERİ TAM VE KUŞKUYA YER VERMEYECEK ŞEKİLDE BELİRLEYİP KARŞILAŞTIRARAK; İMZA VEYA EL YAZISININ ATFEDİLEN-SORULAN KİŞİYE AİT OLUP OLMADIĞINI, DAYANAKLARINI GÖSTEREREK, TARAFLARIN, MAHKEMENİN VE YARGITAY’IN DENETİMİNE ELVERİŞLİ RAPOR İLE ORTAYA KOYMAKTAYIM. KARŞILAŞTIRILAN İMZA VE EL YAZISININ HANGİ NEDENLE FARKLI VEYA AYNI KİŞİNİN ELİ ÜRÜNÜ OLDUĞUNU GÖRÜNTÜLER İLE DESTEKLİYEREK YAPMAKTAYIM.

Telefonlar

0 212 830 0946
0 505 485 4870
0 532 355 3426

www.imza-belgedesahtecilik.com

ibskriminal@gmail.com

https://youtu.be/vQPj7vH8ApU DEN TAKİP EDİN
https://youtu.be/vQPj7vH8ApU
https://youtu.be/vQPj7vH8ApU
Uzman Görüşü Nedir? Uzman Görüşünün Hukuki Dayanağı Nedir?
Uzman Görüşü Nedir?

Dava öncesi ya da dava esnasında davalı ve/ya davacının mevcut iddiasını veya savunmasını teknik açıdan güçlendirmek amacıyla konunun uzmanından bireysel olarak ya da kanuni vekilleri (avukat) aracılığıyla talep ettikleri, delil niteliğindeki rapora denir.

Uzman Görüşünün Hukuki Dayanağı Nedir?

Uzman Görüşü
, Ceza Usul Muhakemesi Kanunu madde 67 ile düzenlemeye tabi tutulmuş;

Bilirkişi raporu, uzman mütalaası
"Madde 67 – (1) İncelemeleri sona erdiğinde bilirkişi yaptığı işlemleri ve vardığı sonuçları açıklayan bir raporu, kendisinden istenen incelemeleri yaptığını ayrıca belirterek, imzalayıp ilgili mercie verir veya gönderir. Mühür altındaki şeyler de ilgili mercie verilir veya gönderilir ve bu husus bir tutanağa bağlanır.
(2) Birden çok atanmış bilirkişiler değişik görüşleri yansıtmışlarsa veya bunların ortak sonuçlar üzerinde ayrık görüşleri varsa, bu durumu gerekçeleri ile birlikte rapora yazarlar.
(3) (Değişik: 3/11/2016-6754/45 md.) Bilirkişi, raporunda ve sözlü açıklamaları sırasında çözümü uzmanlığı, özel veya teknik bilgiyi gerektiren hususlar dışında açıklama yapamaz; hâkim tarafından yapılması gereken hukukî nitelendirme ve değerlendirmelerde bulunamaz.
(4) Bilirkişi tarafından düzenlenen rapor örnekleri, duruşma sırasında Cumhuriyet savcısına, katılana, vekiline, şüpheliye veya sanığa, müdafiine veya kanunî temsilciye doğrudan verilebileceği gibi; kendilerine iadeli taahhütlü mektupla da gönderilebilir.
(5) Bilirkişi incelemeleri tamamlandığında, yeni bilirkişi incelemesi yapılması veya itirazların bildirilmesi için istemde bulunabilmelerini sağlamak üzere Cumhuriyet savcısına, katılana, vekiline, şüpheliye veya sanığa, müdafiine veya kanunî temsilciye süre verilir. Bu kişilerin istemleri reddedildiğinde, üç gün içinde bu hususta gerekçeli bir karar verilir.
(6) Cumhuriyet savcısı, katılan, vekili, şüpheli veya sanık, müdafii veya kanunî temsilci, yargılama konusu olayla ilgili olarak veya bilirkişi raporunun hazırlanmasında değerlendirilmek üzere ya da bilirkişi raporu hakkında, uzmanından bilimsel mütalaa alabilirler. Sadece bu nedenle ayrıca süre istenemez.” şeklindedir.

6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu madde 293 ile de;

Uzman görüşü

"MADDE 293-
(1) Taraflar, dava konusu olayla ilgili olarak, uzmanından bilimsel mütalaa alabilirler. Sadece bu nedenle ayrıca süre istenemez.
(2) Hâkim, talep üzerine veya resen, kendisinden rapor alınan uzman kişinin davet edilerek dinlenilmesine karar verebilir. Uzman kişinin çağrıldığı duruşmada hâkim ve taraflar gerekli soruları sorabilir.
(3) Uzman kişi çağrıldığı duruşmaya geçerli bir özrü olmadan gelmezse, hazırlamış olduğu rapor mahkemece değerlendirmeye tabi tutulmaz.” şeklindedir.

Özel Hukuk uyuşmazlıklarında delil sistemi içerisinde yer alan uygulamadır.
  
1927 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
BOŞA ATILMIŞ İMZA

SIKINTI DUYULAN SENET

BAŞKA BİR AMAÇ İÇİN ATILMIŞ İMZANIN

ÜZERİNİN SONRADAN DOLDURULMASI NETİCESİNDE Mİ?

OLUŞTURULMUŞTUR
TESİPİTİ İÇİN

İBS KRİMİNAL

0 212 830 0946
0 505 485 4870
0 532 355 3426

İMZA SİZİN Mİ?

YAPILAN BİR ALIŞ VERİŞE İSTİNADEN VERMİŞ OLDUĞUNUZ BELGE (SENET VS.)  ÜZERİNDEKİ İMZANIZIN; ARADAN GEÇEN UZUN ZAMANDAN KAYNAKLI OLARAK SİZE AİT OLUP OLMADIĞINA DAİR DÜŞMÜŞ OLDUĞUNUZ ENDİŞEDEN KURTULMAK İÇİN YAPILACAK BİR İMZA İNCELEMESİ İLE ENDİŞENİZDEN KURTULUN VE TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN DURUMLARA DÜŞMEYİN

TESİPİTİ İÇİN

İBS KRİMİNAL

0 212 830 0946
0 505 485 4870
0 532 355 3426

İMZAYI NEREYE ATTIN

AMAN DİKKAT;

EV, ARSA, ARABA VS. BEĞENİP YAPILAN PAZARLIK SONRASINDA HEYECANLA İMZALARI NEREYE ATIYORSUNUZ.

ARADA BEDEL YAZILMIŞ-YAZILMAMIŞ SENET VARMI?

CANI YANIP SOLUĞU MAHKEMELERDE ALAN BİRÇOK KİMSE VAR.

MALESEF HEYECANLA BOŞ SENEDE İMZAYI ATMIŞ HABERİ YOK.

BÖYLE DURUMA DÜŞMEMEK İÇİN; DOLDURULAN BELGELERİN BİR FOTOKOPİSİNİ İSTEYİN.

İBS KRİMİNAL

0 212 830 0946
0 505 485 4870
0 532 355 3426