• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
YAZI KİME AİT

ÇEK, SENET, MEKTUP, VS. ÜZERİNDE BULUNAN 

 YAZININ

KİME AİT OLDUĞUNUN TESİPİTİ İÇİN

İBS KRİMİNAL

0 212 830 0946
0 505 485 4870
0 532 355 3426

Soyadı kanununa göre imza
Soyadı kanununa göre imza, önce öz sonra soyadı yazılmak suretiyle atılır. (md.2) Ancak sadece ad veya soyadı ile imza atılmasına engel bir durum olmadığı gibi, takma ad ile de imza atılabilir. Önemli olan, atılan imzada kişinin kimliğini göstermesidir.
MADDİ DEĞERİ EN YÜKSEK VARLIĞIMIZ İMZAMIZDIR.
MADDİ DEĞERİ EN YÜKSEK VARLIĞIMIZ İMZAMIZDIR.

Genel olarak imzayı bir belgenin altına bir kimsenin bu belgeyi yazdığını veya onayladığını belirtmek için koyduğu işaret olarak tanımlayabiliriz. Hukukta ise imza, bir kimsenin kimliğini tespite yarayan işaret olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle imzanızı her şeyden iyi korumanız, çok dikkatli ve bilinçli kullanmanız en önemli hukuki güvencenizdir. Yine hukukta imza ile imza eden kimse beyan iradesini, yani borç altına girme iradesini açıklamış olur.

Arayın bilgilendirelim
İMZA, EL YAZISI, BELGEDE SAHTECİLİK İNCELEMELERİNİ

İBS KRİMİNAL

(İMZA, YAZI, BELGEDE SAHTECİLİK LABORATUVARLARI,

EĞİTİM VE DANIŞMANLIK)

OLARAK;

ANKARA JANDARMA KRİMİNAL DAİRE BAŞKANLIĞI BAĞLISI, İSTANBUL JANDARMA KRİMİNAL LABORATUVARI EL YAZISI VE DOKÜMAN İNCELEME KISIM AMİRLİĞİNDEN KISIM AMİRİ OLARAK EMEKLİ, JANDARMA KRİMİNAL LABORATUVARI UZMANLIK SERTİFİKASI SAHİBİ, BİR FİİL ANKARA-İSTANBUL-BURSA-AYDIN (SÖKE)-VAN JANDARMA KRİMİNAL LABORATUVARLARINDA İMZA-YAZI-BELGEDE SAHTECİLİK KONULARINDA YİRMİ ÜÇ YILLLIK BİR ÇALIŞMA VE ARAŞTIRMA SÜRECİNİN VERDİĞİ TECRÜBE İLE ADLİ VAKALARA IŞIK TUTMAK, HAKLIYI HAKSIZDAN AYIRMAK, HER ŞART ALTINDA TAM BİR TARAFSIZLIK VE GİZLİLİK İÇERİSİNDE TEKNİK DONANIMA SAHİP LABORATUVAR (BULGU VE DELİLLERİN İNCELEMESİNİN YAPILARAK BİLİMSEL SONUÇLARIN ORTAYA KONULMASI AMACIYLA TEŞKİL EDİLMİŞ YAZI-İMZA-BELGEDE SAHTECİLİK UZMANLIK ALANLARINDA FAALİYET GÖSTEREN LABORATUVAR) ORTAMINDA İMZA, EL YAZISI, BELGEDE SAHTECİLİK İNCELEMELERİ İÇİN GEREKLİ OLAN OPTİK ALETLER VE CİHAZLARIM İLE GRAFOLOJİK VE GROFOMETRİK YÖNTEMLERLE, GEREK İNCELEMEYE KONU VE GEREKSE KARŞILAŞTIRMAYA ESAS BELGELERDEKİ İMZALARIN GENEL ŞEKLİ (TERSİM BİÇİMİ), İMZALARIN BAŞLANGIÇ FİGÜRÜNÜN TERSİMİ, İMZALARIN ORTA GÖVDE YAPISININ ŞEKLİ, EBAT VE ORANLARIYLA İSTİFLENİŞİ, İMZALAR İÇERİSİNDEKİ UNSURLARIN BİRBİRLERİNE OLAN ORAN VE MESAFELERİ, İMZALARIN TERSİMİNDE KALEM HAREKETLERİNİN SAYISI, KALEMİN İZLEDİĞİ YOL, İMZALARI OLUŞTURMAK MAKSADIYLA YAPILAN ÇİZGİLER VE BU ÇİZGİLERİN AÇISAL ÖZELLİKLERİ, İMZALARDA YAZI ARACINA YAPILAN BASKI DERECESİ SONUCUNDA ÇİZGİSEL HAREKETLERİN GENİŞLİĞİ VE YOĞUNLUĞU, İMZALARIN İSTİF (TERTİP, DÜZENLEME), EĞİM (İMZA HATLARININ BELGEYE VE ZEMİNE GÖRE AÇISI), DOĞRULTU (YÖNÜ-İSTİKAMETİ) VE BOYUTU, İMZALARIN SEYİR (DEVAMLILIK, SÜREKLİLİK), HIZ (İŞLEKLİK, ÇİZGİ KALİTESİ) VE BASKI DERECESİ (TAZYİK, FULAJ İZİ DERİNLİĞİ), İMZALAR İÇERİSİNDEKİ ALIŞKANLIKLAR (NOKTALAMA İŞARETİNİN YAPILIŞI VE POZİSYONU), İMZALARIN BİTİM HAREKETLERİNİN YAPILIŞI, KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLER V.B. YÖNÜNDEN TAŞIDIĞI ÖZELLİKLERİ TAM VE KUŞKUYA YER VERMEYECEK ŞEKİLDE BELİRLEYİP KARŞILAŞTIRARAK; İMZA VEYA EL YAZISININ ATFEDİLEN-SORULAN KİŞİYE AİT OLUP OLMADIĞINI, DAYANAKLARINI GÖSTEREREK, TARAFLARIN, MAHKEMENİN VE YARGITAY’IN DENETİMİNE ELVERİŞLİ RAPOR İLE ORTAYA KOYMAKTAYIM. KARŞILAŞTIRILAN İMZA VE EL YAZISININ HANGİ NEDENLE FARKLI VEYA AYNI KİŞİNİN ELİ ÜRÜNÜ OLDUĞUNU GÖRÜNTÜLER İLE DESTEKLİYEREK YAPMAKTAYIM.

Telefonlar

0 212 830 0946
0 505 485 4870
0 532 355 3426

www.imza-belgedesahtecilik.com

ibskriminal@gmail.com

https://youtu.be/vQPj7vH8ApU DEN TAKİP EDİN
https://youtu.be/vQPj7vH8ApU
https://youtu.be/vQPj7vH8ApU
6100 SAY. HMK Bilirkişi İncelemesi Madde 266-287

6100 SAY. HMK Bilirkişi İncelemesi Madde 266-287

BEŞİNCİ BÖLÜM

Bilirkişi İncelemesi

Bilirkişiye başvurulmasını gerektiren hâller

MADDE 266- (1) Mahkeme, çözümü hukuk dışında, özel veya teknik bilgiyi gerektiren hâllerde, taraflardan birinin talebi üzerine yahut kendiliğinden, bilirkişinin oy ve görüşünün alınmasına karar verir. Hâkimlik mesleğinin gerektirdiği genel ve hukuki bilgiyle çözümlenmesi mümkün olan konularda bilirkişiye başvurulamaz.

Bilirkişi sayısının belirlenmesi

MADDE 267- (1) Mahkeme, bilirkişi olarak, yalnızca bir kişiyi görevlendirebilir. Ancak, gerekçesi açıkça gösterilmek suretiyle, tek sayıda, birden fazla kişiden oluşacak bir kurulun bilirkişi olarak görevlendirilmesi de mümkündür.

Bilirkişilerin görevlendirilmesi

MADDE 268- (1) Bilirkişiler, yargı çevresinde yer aldığı bölge adliye mahkemesi adli yargı adalet komisyonları tarafından, her yıl düzenlenecek olan listelerde yer alan kişiler arasından görevlendirilirler. Listelerde bilgisine başvurulacak uzmanlık dalında bilirkişinin bulunmaması hâlinde, diğer bölge adliye mahkemelerinde oluşturulmuş listelerden, burada da yoksa liste dışından bilirkişi görevlendirilebilir.

(2) Kanunların görüş bildirmekle yükümlü kıldığı kişi ve kuruluşlara görevlendirildikleri konularda bilirkişi olarak öncelikle başvurulur. Ancak, kamu görevlilerine, bağlı bulundukları kurumlarla ilgili dava ve işlerde, bilirkişi olarak görev verilemez.

(3) Bilirkişi listelerinin düzenlenmesine, güncellenmesine ve listede kendisine yer verilmiş olanların liste dışına çıkartılmasına ilişkin esas ve usuller, ilgili bakanlıkların da görüşü alınmak suretiyle, Adalet Bakanlığınca hazırlanacak olan yönetmelikte gösterilir.

Bilirkişilik görevinin kapsamı

MADDE 269- (1) Bilirkişilik görevi, mahkemece yapılan davete uyup tayin edilen gün ve saatte mahkemede hazır bulunmayı, yemin etmeyi ve bilgisine başvurulan konuda süresinde oy ve görüşünü mahkemeye bildirmeyi kapsar.

(2) Geçerli bir özrü olmaksızın mahkemece yapılan davete uyup, tayin edilen gün ve saatte mahkemede hazır bulunmayan yahut mahkemeye gelip de yemin etmekten veya süresinde oy ve görüş bildirmekten kaçınan bilirkişiler hakkında, tanıklığa ilişkin disiplin hükümleri uygulanır.

Bilirkişilik görevini kabulle yükümlü olanlar

MADDE 270- (1) Aşağıda sayılmış olan kişi ya da kuruluşlar, bilirkişilik görevini kabulle yükümlüdürler:

a) Resmî bilirkişiler ile 268 inci maddede belirtilmiş bulunan listelerde yer almış olanlar.

b) Bilgisine başvurulacak konuyu bilmeksizin, meslek veya zanaatlarını icra etmesine olanak bulunmayanlar.

c) Bilgisine başvurulacak konu hakkında, meslek veya sanat icrasına resmen yetkili kılınmış olanlar.

(2) Bu kişiler, ancak tanıklıktan çekinme sebeplerine veya mahkemece kabul edilebilir diğer bir sebebe dayanarak, bilirkişilikten çekinebilirler.

Bilirkişiye yemin verdirilmesi

MADDE 271- (1) Listelere kaydedilmiş kişiler arasından görevlendirilmiş olan bilirkişilere, il adli yargı adalet komisyonu huzurunda, “Bilirkişilik görevimi sadakat ve özenle, bilim ve fenne uygun olarak, tarafsız ve objektif bir biçimde yerine getireceğime, namusum, şerefim ve kutsal saydığım bütün inanç ve değerlerim üzerine yemin ederim.” şeklindeki sözler, tekrarlattırılmak suretiyle yemin verdirilir. Bu bilirkişilere, görevlendirildikleri her dava veya işte ayrıca yemin verdirilmez; sadece görevlendirme yazısında, bilirkişilere önceden etmiş bulundukları yemine bağlı kalmak suretiyle oy ve görüş bildirmek zorunda oldukları hususu hatırlatılır.

(2) Listelere kaydedilmemiş olan kişiler arasından bilirkişiler görevlendirilmişse, kendilerine, görevlendiren mahkemece, huzurda, göreve başlamadan önce, birinci fıkrada belirtilen şekilde yemin verdirilir. Yemine ilişkin tutanak, hâkim, zabıt kâtibi ve bilirkişi tarafından imzalanır.

Bilirkişinin görevini yapmaktan yasaklı olması ve reddi

MADDE 272- (1) Hâkimler hakkındaki yasaklılık ve ret sebepleriyle ilgili kurallar, bilirkişiler bakımından da uygulanır. Ancak, bilirkişinin, aynı dava veya işte daha önceden tanık olarak dinlenmiş bulunması, bir ret sebebi teşkil etmez.

(2) Hâkimler hakkındaki yasaklılık sebeplerinden biri, bilirkişinin şahsında gerçekleşmişse, mahkeme, hüküm verilinceye kadar, her zaman bilirkişiyi resen görevden alabileceği gibi, bilirkişi de mahkemeden, görevden alınma talebinde bulunabilir.

(3) Ret sebeplerinden birinin bilirkişinin şahsında gerçekleşmesi hâlinde taraflar, bilirkişinin reddini talep edebileceği gibi, bilirkişi de kendisini reddedebilir. Ret talebi veya bilirkişinin kendisini reddetmesinin, ret sebebinin öğrenilmesinden itibaren en geç bir hafta içinde yapılmış olması şarttır. Ret sebeplerinin ispatı için, yemin teklif edilemez.

(4) Görevden alınma, ret ve bilirkişinin kendisini reddetmesine yönelik talep, bilirkişiyi görevlendiren mahkemece dosya üzerinden incelenir ve karara bağlanır. Kabule ilişkin kararlar kesindir. Redde ilişkin kararlara karşı ise ancak esas hakkındaki kararla birlikte kanun yoluna başvurulabilir.

Bilirkişinin görev alanının belirlenmesi

MADDE 273- (1) Mahkeme, tarafların da görüşünü almak suretiyle bilirkişinin görevlendirilmesine ilişkin kararında, aşağıda belirtilen hususlara yer vermek zorundadır:

a) İnceleme konusunun bütün sınırlarıyla ve açıkça belirlenmesi.

b) Bilirkişinin cevaplaması gereken sorular.

c) Raporun verilme süresi.

(2) Bilirkişiye, görevlendirme yazısının ekinde, inceleyeceği şeyler, dizi pusulasına bağlı olarak ve gerekiyorsa mühürlü bir biçimde teslim edilir; ayrıca bu husus tutanakta gösterilir.

Bilirkişinin görev süresi

MADDE 274- (1) Bilirkişi raporunun hazırlanması için verilecek süre üç ayı geçemez. Bilirkişinin talebi üzerine, kendisini görevlendiren mahkeme gerekçesini göstererek, süreyi üç ayı geçmemek üzere uzatabilir.

(2) Belirlenen süre içinde raporunu vermeyen bilirkişi görevden alınıp, yerine bir başka kimse, bilirkişi olarak görevlendirilebilir. Bu durumda mahkeme, görevden alınmış olan bilirkişiden, görevden alındığı ana kadar yapmış olduğu işlemler hakkında açıklama yapmasını talep eder ve ayrıca bilirkişinin dizi pusulasına bağlı bir biçimde görevi sebebiyle incelenmek üzere kendisine teslim edilmiş bulunan dosya ve eklerini mahkemeye hemen tevdi etmesini ister. Sözü edilen bilirkişilerin, hukuki ve cezai sorumluluğuna ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla, gerekiyorsa, kendilerine ücret ve masraf adı altında hiçbir ödeme yapılmamasına veya gerekçesini göstererek bölge adliye mahkemesi adli yargı adalet komisyonundan o kişinin bilirkişilik görevi yapmaktan belirli bir süre yasaklanmasının yahut listeden çıkartılmasının istenmesine, görevlendirmeyi yapan mahkemece karar verilir.

Bilirkişinin haber verme yükümlülüğü

MADDE 275- (1) Bilgisine başvurulan bilirkişi, kendisine tevdi olunan görevin, uzmanlık alanına girmediğini, inceleme konusu maddi vakıaların açıklığa kavuşturulması ve tespiti için, uzman kimliği bulunan başka bir bilirkişi ile işbirliğine ihtiyaç duyduğunu veya görevi kabulden kaçınmasını haklı kılacak mazeretini bir hafta içinde görevlendirmeyi yapan mahkemeye bildirir.

(2) Bilirkişi, incelemesini gerçekleştirebilmek için, bazı hususların önceden soruşturulması ve tespiti ile bazı kayıt ve belgelerin getirtilmesine ihtiyaç duyuyorsa, bunun sağlanması için, bir hafta içinde kendisini görevlendiren mahkemeye bilgi verir ve talepte bulunur.

Bilirkişinin görevini bizzat yerine getirme yükümlülüğü

MADDE 276- (1) Bilirkişi, mahkemece kendisine tevdi olunan görevi bizzat yerine getirmekle yükümlü olup, görevinin icrasını kısmen yahut tamamen başka bir kimseye bırakamaz.

Bilirkişinin sır saklama yükümlülüğü

MADDE 277- (1) Bilirkişi, görevi sebebiyle yahut görevini yerine getirirken öğrendiği sırları saklamak, kendisi ve başkaları yararına kullanmaktan kaçınmakla yükümlüdür.

Bilirkişinin yetkileri

MADDE 278- (1) Bilirkişi, görevini, mahkemenin sevk ve idaresi altında yürütür.

(2) Bilirkişi, görev alanı veya sınırları hakkında tereddüde düşerse, bu tereddüdünün giderilmesini, her zaman mahkemeden isteyebilir.

(3) Bilirkişi, incelemesini gerçekleştirirken ihtiyaç duyarsa, mahkemenin de uygun bulması kaydıyla,  tarafların bilgisine başvurabilir. Taraflardan birinin bilgisine başvurulacağı hâllerde, mahkemece bilirkişiye taraflardan biri bulunmaksızın diğerinin dinlenemeyeceği hususu önceden hatırlatılır.

(4) Bilirkişinin oy ve görüşünü açıklayabilmesi için bir şey üzerinde inceleme yapması zorunlu ise mahkeme kararı ile gerekli incelemeyi yapabilir. Bu işlemin icrası sırasında taraflar da hazır bulunabilir.

Bilirkişi açıklamalarının tespiti ve rapor

MADDE 279- (1) Mahkeme, bilirkişinin oy ve görüşünü yazılı veya sözlü olarak bildirmesine karar verir.

(2) Raporda, tarafların ad ve soyadları, bilirkişinin görevlendirildiği hususlar, gözlem ve inceleme konusu yapılan maddi vakıalar, gerekçe ve varılan sonuçlarla, bilirkişiler arasında görüş ayrılığı varsa, bunun sebebi, düzenlenme tarihi ve bilirkişi ya da bilirkişilerin imzalarının bulunması gerekir. Azınlıkta kalan bilirkişi, oy ve görüşünü ayrı bir rapor hâlinde de mahkemeye sunabilir.

(3) Mahkeme, bilirkişinin oy ve görüşünü sözlü olarak açıklamasına karar verirse, bilirkişinin açıklamaları tutanağa geçirilir ve tutanağın altına bilirkişinin de imzası alınır. Kurul hâlinde görevlendirme söz konusu ise bilirkişilerin bilgilerine başvurulan hususu hemen aralarında müzakere etmelerine imkân tanınır ve müzakere sonucunda açıklanan oy ve görüş, tutanakla tespit edilip; tutanağın altı, bilirkişilere imza ettirilir.

(4) Bilirkişi, raporunda ve sözlü açıklamaları sırasında, hukuki değerlendirmelerde bulunamaz.

Bilirkişi raporunun verilmesi

MADDE 280- (1) Bilirkişi, raporunu, varsa kendisine incelenmek üzere teslim edilen şeylerle birlikte bir dizi pusulasına bağlı olarak mahkemeye verir; verildiği tarih rapora yazılır ve duruşma gününden önce birer örneği taraflara tebliğ edilir.

Bilirkişi raporuna itiraz

MADDE 281- (1) Taraflar, bilirkişi raporunun, kendilerine tebliği tarihinden itibaren iki hafta içinde, raporda eksik gördükleri hususların, bilirkişiye tamamlattırılmasını; belirsizlik gösteren hususlar hakkında ise bilirkişinin açıklama yapmasının sağlanmasını veya yeni bilirkişi atanmasını mahkemeden talep edebilirler.

(2) Mahkeme, bilirkişi raporundaki eksiklik yahut belirsizliğin tamamlanması veya açıklığa kavuşturulmasını sağlamak için, bilirkişiden, yeni sorular düzenlemek suretiyle ek rapor alabileceği gibi, tayin edeceği duruşmada, sözlü olarak açıklamalarda bulunmasını da kendiliğinden isteyebilir.

(3) Mahkeme, gerçeğin ortaya çıkması için gerekli görürse, yeni görevlendireceği bilirkişi aracılığıyla, tekrar inceleme de yaptırabilir.

Bilirkişinin oy ve görüşünün değerlendirilmesi

MADDE 282- (1) Hâkim, bilirkişinin oy ve görüşünü diğer delillerle birlikte serbestçe değerlendirir.

Bilirkişi gider ve ücreti

MADDE 283- (1) Bilirkişiye, sarf etmiş olduğu emek ve mesaiyle orantılı bir ücret ile inceleme, ulaşım, konaklama ve diğer giderleri ödenir. Bu konuda, Adalet Bakanlığınca çıkarılacak ve her yıl güncellenecek olan tarife esas alınır.

Bilirkişinin ceza hukuku bakımından durumu

MADDE 284- (1) Bilirkişi, Türk Ceza Kanunu anlamında kamu görevlisidir.

Bilirkişinin hukuki sorumluluğu

MADDE 285- (1) Bilirkişinin kasten veya ağır ihmal suretiyle düzenlemiş olduğu gerçeğe aykırı raporun, mahkemece hükme esas alınması sebebiyle zarar görmüş olanlar, bu zararın tazmini için Devlete karşı tazminat davası açabilirler.

(2) Devlet, ödediği tazminat için sorumlu bilirkişiye rücu eder.

Davaların açılacağı mahkeme

MADDE 286- (1) Devlet aleyhine açılacak olan tazminat davası, gerçeğe aykırı bilirkişi raporunun ilk derece mahkemesince hükme esas alındığı hâllerde, bu mahkemenin yargı çevresi içinde yer aldığı bölge adliye mahkemesi hukuk dairesinde; bölge adliye mahkemesince hükme esas alındığı hâllerde ise Yargıtay ilgili hukuk dairesinde görülür.

(2) Devletin sorumlu bilirkişiye karşı açacağı rücu davası, tazminat davasını karara bağlamış olan mahkemede görülür.

Rücu davasında zamanaşımı

MADDE 287- (1) Devlet, ödediği tazminat nedeniyle, sorumlu bilirkişiye, ödeme tarihinden itibaren bir yıl içinde rücu eder. Hükme esas alınan bilirkişi raporu kasten gerçeğe aykırı olarak düzenlenmişse, bu durumda, ceza zamanaşımı süresi uygulanır.

 

İSTANBUL

İL ADLİ YARGI KOMİSYONU

YEMİNLİ

BİLİRKİŞİSİ

MEHMET KOCABADAK

GRAFOLOJİ VE SAHTECİLİK UZMANI

İMZA-YAZI VE ADLİ BELGE İNCELEME UZMANI

İLETİŞİM TEL 7/24

0 505 485 4870

0 539 354 7026

Web Adresi: http: www.imza-belgedesahtecilik.com

E-posta: ibskriminal@gmail.com

Instagram: @mehmetkocabadak

Twitter: @imzabilirkisi1

  
2794 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
BOŞA ATILMIŞ İMZA

SIKINTI DUYULAN SENET

BAŞKA BİR AMAÇ İÇİN ATILMIŞ İMZANIN

ÜZERİNİN SONRADAN DOLDURULMASI NETİCESİNDE Mİ?

OLUŞTURULMUŞTUR
TESİPİTİ İÇİN

İBS KRİMİNAL

0 212 830 0946
0 505 485 4870
0 532 355 3426

İMZA SİZİN Mİ?

YAPILAN BİR ALIŞ VERİŞE İSTİNADEN VERMİŞ OLDUĞUNUZ BELGE (SENET VS.)  ÜZERİNDEKİ İMZANIZIN; ARADAN GEÇEN UZUN ZAMANDAN KAYNAKLI OLARAK SİZE AİT OLUP OLMADIĞINA DAİR DÜŞMÜŞ OLDUĞUNUZ ENDİŞEDEN KURTULMAK İÇİN YAPILACAK BİR İMZA İNCELEMESİ İLE ENDİŞENİZDEN KURTULUN VE TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN DURUMLARA DÜŞMEYİN

TESİPİTİ İÇİN

İBS KRİMİNAL

0 212 830 0946
0 505 485 4870
0 532 355 3426

İMZAYI NEREYE ATTIN

AMAN DİKKAT;

EV, ARSA, ARABA VS. BEĞENİP YAPILAN PAZARLIK SONRASINDA HEYECANLA İMZALARI NEREYE ATIYORSUNUZ.

ARADA BEDEL YAZILMIŞ-YAZILMAMIŞ SENET VARMI?

CANI YANIP SOLUĞU MAHKEMELERDE ALAN BİRÇOK KİMSE VAR.

MALESEF HEYECANLA BOŞ SENEDE İMZAYI ATMIŞ HABERİ YOK.

BÖYLE DURUMA DÜŞMEMEK İÇİN; DOLDURULAN BELGELERİN BİR FOTOKOPİSİNİ İSTEYİN.

İBS KRİMİNAL

0 212 830 0946
0 505 485 4870
0 532 355 3426